Fasas

L’Impuls, los Debates de Ciutadans participatius e lo Fòrum Civic  e Social

Lo Debat Constituent se desvolòpa en 3 fasas:

L’IMPULS

La fasa d’impuls que menam a tèrme en aquel moment a per objectiu vertebrar la ret territoriala, far conéisser lo projècte a l'ensems de la ciutadania e presentar los domenis tematics qu'articularàn los debats.

Finalizarà lo 31 de decembre de 2022

Jornadas Formativas tematicas

Avèm menat a tèrme tanben sèt jornadas formativas tematicas, dins 7 vilas del país, per presentar los 7 domenis tematics que s’estructuraràn sus el los Debates de Ciutadans. Podètz consultar los vidèos a www.debatconstituent.cat/jornadas.

DEBATES de CIUTADANS

Es la fasa troncala del projècte que se menaràn a tèrme los debats participatius ont totes poiràn exprimir la siá opinion sus las tematicas que desiren a comptar del mes de genièr .

Los debates s’articularàn a travèrs del portal web www.debatconstituent.cat ont i aurà tota la documentacion perque quin collectiu que siá pòsca organizar un debat sus l’domeni que li interèsse.

Tanben s’i poiràn descargar los formularis amb las possiblas opcions de responsa. Aquel formulari permetrà tractar e quantificar las opinions exprimidas.

Cada persona poirà participar als debats que vòlga cada còp que sián sus desparièrs tèmas. Per cada tèma poirà solament exprimir l’opinion 1 còp. Es pas obligatòri qu'opine de totes los tèmas. Lo web garantirà tanben la traçabilitat de las opinions exprimidas.

LO FÒRUM CIVIC E SOCIAL

En finalizar totes los debates de ciutadans que s’ajan fach arreu del territòri se convocarà lo Fòrum Civic e Social que sintetisarà los resultats dels Debates de Ciutadans, en articulant en principis constituentes totes aqueles tèmas que i aja consens.

Decidirà tanben coma gerís e articula aquelas questions que i aja dissens.

E liurarà solemnament las conclusions dins lo Parlament de Catalonha.

Lo Fòrum Civic e Social serà convocat per un organ sobiran e independent al Conselh Assessor: L’Entesa Nacionala pel Debat Constituent, una plataforma d’organizacions representativas de l'ensems del país.